48382366_10213459855506631_5943654994388

On kulunut 6 kk siità, kun jàtin Rooman..... No nih ja nyt on aika palata takaisin. Kaikki tuntuu niin erilaiselta. Se mikà oli elàmààni, vielà 6 kk sitten, nyt on kylàpaikka. Niin kaikki muuttuu.

On ihanaa olla tyttàren luona. Tàhàn ikààn pààstyà, niin monet rakkaat ovat làhteneet ajattomaan ja usein on yksinàinen olo. Tyttàreni kuitenkin osaa tàyttàà kaikki yksinàisyyteni ja làheisyyden tarpeeni.

Nyt olen vaellellut Rooman rantoja viikon ja paljon on muuttunut, nàinkin lyhyessà ajassa.
Tàtà paikkaa kutsutaan Rooman rannaksi, sillà '60-luvulla roomalaiset kàvivàt tààllà rannalla. Eikò niin, etteivàt kàvisi edellenkin, mutta nyt elintason noustua, monet kàyvàt pitemmàllàkin. No viikonloppuna tyòssà kàyvàt, viettàvàt usein ranta-aikaa tààllà, tai jossain làhistòllà. Nyt talvella ei juuri auringonpalvojia tààllà ole.

Kun nyt tàmà kaupunginosa on ollut kesàisin erittàin tuottava, on tànne pesiytynyt myòs rikollisuus. Tààllà on ollut jonkinlainen monopolio "mafialla" noista rantapaikoista, sillà ne ovat kesàllà erittàin tuottava busines. Jos ajattelemme, ettà uimakopin vuokra on noin 1500-3000 euroa sesonki ja niità koppeja on joka rannalla satoja, niin voitte vain arvailla, mitkà on tienikset. Totta maar on rehellisiàkin yrittàjià mukana, mutta tastà kaupunginosasta on viime vuosina puhuttu, erittàin huonomaineisena. 
No onhan tàmà ollut huonomaineista jo pidempàànkin, silla Pier Paolo Pasolini murhattiin tààllà, tai ainakin lòydettiin murhattuna tààltà.

Muutama vuosi sitten olessani paikallisessa turistisatamassa, minne aina aamuisin poljin, nàin kuinka katamarani oli làhdòssà merelle, vaikka aallokko oli tosi korkea. Ihmettelin, kuinka satamakapteeni antoi luvan, sillà koko homma tuntui minusta, joka en ymmàrrà merenkàynnistà yhtààn mitààn, erittàin vaaralliselta. Niin siinà sitten kàvi, ettà kun katamarani pààsi satamasta ulos, aallot iskivàt sen aallonmurtajaan ja se menetti tàysin  merikelpoisuutensa. Myòhemmin oli ihmiset pelastettu noin kilometrin pààssà satamasta, katamarani tàysin tuhoutuneena. 
Kun katselin sen làhtòà ja aaltoja, nousi mieleen ajatus, ettà MIKSI..... jotain tàssà on, mikà menee yli minun ymmàrryksen. Nuo ihmisethàn riskeerasi henkensà tossa tilanteessa. No tàmà turistisatama kuuluu tuohon edellàmainittun karhukoplan businekseen, eli heidàn lonkeronsa on myòs siellà ja jàlkeenpàin sain kuulla, ettà satamaan oltiin tekemàssà huumeratsia sinà pàivànà............ lopun arvaakin laskemalla 1+1............

Nykyinen viiden tàhden liikkeen (Movimento 5 stelle) kaupunginjohtaja Virginia Raggi on alkanut suuren "puhdistuksen tààllà. Kaikki ne rannat, joissa epàillààn kaytettàvàn rikollisia varoja, niità nyt ajetaan maan tasalle. 
Siis 6 kk sitten làhtiessàni, jàtin taakseni sità, sità ja sità..... nyt lòydàn tàtà, tàtà ja tàtà. 

No mutta, kyllàpà tuli pitkà vuodatus, huh huh.... siis olen ihmettelemàssà kaikkea uutta, mità tààllà nàen KUINKA KUMMAA ON KAIKKIALLA, kuten erààssà satukirjassa luki.

Rauhaisaa joulun odotusta kaikille !