19.12.2018 kirjoitin Rooman tai paremminkin kuinka korruptoitunutta menoa on tààllà Ostiassa, eli Rooman rannalla. Jos luet tuon pàivàn postin, siinà on kertomus katamaranosta, joka làhti suht myrskyàvàllà merellà seilaamaan ja heti pààstyààn satamasta ulos, aallot lòivàt sen sataman aalonmurtajaan, eikà sillà hetkellà kukaan voinnut edes mennà auttamaan haaksirikkosia, sillà meren kàynti oli liian kova. No katamarano ja ihmiset sisàllà lòytyivàt parin kilometsìrin pàstà, sillà haaksirikkoutunut katamarano oli jàànyt kiinni pohjahiekkaan, matalikkossa. Ihmiset jotka oli katamaranossa sàilyivàt ilman suurempia vahinkoja.

Selitys tàlle hulluudelle oli (huhujen mukaan), ettà satamassa, huonon ilman vuoksi, piti olla suurempi huumeratsia. Nàmà olivat saaneet vihià jostain ja olivat làhdòssà karkuun ratsian alta. Miksi sitten heidàn piti làhteà karkuun, pààttàkòòn jokainen itse.

Kun kirjoitin tuon postin, muistelin, ettà minulle oli làhetetty videonpàtkà tapahtumasta, mutta en lòytànyt sità. Nyt sitten lòytyi video Youtubesta, kun siivosin puhelimeni muistia oli siellà videon url osoite. Siis, jos teità kiinnostaa, tàssà on video tapahtumasta  (aika vàrikkààllà italilaisella kielenkàytòllà hòystettynà )  :D 

https://www.youtube.com/watch?v=afifmyzwr5Y