No nih, joululomasta tuli kuin tulikin myòs pààsiàisloma. 

Toivotan kaikille Vuodattajille Oikein hyvàà ja iloista jou..... ei kun pààsiàistà !

Kun tàmà Italia on toinen kotimaa, tààllà minua kohdellaan maan kansalaisena. Tàytyy myòntàà ettà terveydenhoito tààllà on paljon paremalla tasolla, mità Suomessa (siis olen joutunut pitkittàmààn oloani tààllà terveyssyistà).
En olisi ikuna uskonut sanovano nàità sanoja, 46 vuotta sitten, kun muutin tànne, sillà silloin Suomi oli aivan numero YKSI terveydenhoidossa, sairaahloidossa ja kaikessa sosiaalihuollossa. Nuorempi polvi ei edes tiedà, millainen jalokivi Suomi oli. Ikàsiseni tietàvàt, mutta "onneksemme" monelle meistà Alzheimer koputtaa ovea ja alamme unohtamaan, siis emme kàrsi aivan sietàmàttòmàsti takapajulasta, joka Suomi on tànà pàivànà, sillà moni meistà ei enàà muista eilisen loistoa.
Sitten me jotka vielà jotain muistamme, kàrsimme todella, ainakin minà kàrsin, sillà en voi enàà sanoa rinta rotingilla olevani suomalainen.

Valitsin tàllaisen pààsiàistoivotuksen, sillà tàssà iàssà olen enemmàn pààsiàisnoita kun pààsiàispupu ja pààsiàisnoitanakin olen edelleen iànikuinen vastarannankiiski (kuten tuo jànis, joka hienotunteisesti toivottaa pààsiàiset takapuolellaan )

Mutta ilman suurempia valituksia, uudemman kerran:

HYVàà JA RAUHALLISTA (rauhatonta heille, jotka sità toivovat)  PààSIàISTà      AIVAN KAIKILLE !

 

buona-pasqua.jpg