Aivan aluksi, haluaisin alleviivata ettei tämä postini ole minkäänlainen poliittinen kannanotto. Kirjoitan vain siitä, mitä erittäin loogisena ihmisenä näen, luen ja kuulen !

Kuten olen jo sanonut, olen tyttäreni luona Roomassa. Muutama viikko sen jälkeen, kun saavuin alkoi corona riehumaan täällä. Siitä oli jo puhuttu uutisissa, ennen lähtöäni, mutta kaikki tuo oli kaukaisessa Kiinassa, eikä sinäänsä pelottanut, sillä Kiinaan on niin niin pitkä matka. Niin kuitenkaan ei ole nykyaikana, lentokoneet lentää muutamassa tunnissa maailman toisesta laidasta, maailman toiseen laitaan. Ihmiset liikkuvat, mutta niin liikkuvat myös valitettavasti  virukset ja sairaudetkin.

Ensimmäisen sairastuneen jälkeen, on uutisissa numerot kaksinkertaistuneet, kymmenkertaistuneet päivä päivältä. Sairaalat ovat paniikissa, sillä hengityskoneet eivät enää riitä ja vielä pahempi, henkilökunta ei enää jaksa tehdä tour de force työvuoroja ja perheen tartunnan pelosta, monet heistä nukkuvat sairaalassa, alkaakseen pienen levon jälkeen taas uudestaan hoitamaan sairaita. Italiassa on sairastunut ja kuollut kielletty määrä hoitohenkilökuntaa. Pelkästään viimeisen vuorokauden aikana on kuollut 368 henkilöä.

Sairauden alkuaikoina saimme hurjasti väärää informaatiota. Eräs Italian rakastetuimmista televisiojuontajista epidemian alussa sanoi ettei hengityssuoja tee yhtään mitään, niitä ei tarvitse. Hengityssuojat ovat tehty sairaille siksi, etteivät levittäisi sairautta. Nyt sairaus on levinnyt kulovalkean tavoin ja suositellaan kaikille hengityssuojia, sillä hengittäessä, esimerkiksi spermarketissa, saattaa hengittää sisäänsä "sairasta" ilmaa, sillä sairaus tarttuu tippatartunnalla. Riittää että toinen kaupan asiakas yskäsee tai aivastaa ja ilmaan jää coronavirustippoja ja niitä hengittäessä voi saada tartunnan. Siis nyt etsimme toivottomina hengityssuojia, mutta niitä ei löydy mistään. Lisäksi kuinka paljon vähemmän tartuntoja olisi, jos olisimme käyttäneet heti aluksi niitä.
Kerroin myös edellisessä postissani kuinka joudumme käyttämään, aivan itsemme takia, keittiökäsineitä niin ettemme koske mitään , missä voisi olla viruksia paljain käsin. Kotiin palattua ensin otamme pois päällysvaatteet, sitten käsineet ja hengityssuojan jonka jälkeen menemme pesemään kädet 30 sek ja desinfiomme ne hengityssuojat, jotka ovat kullan arvoisia, sillä niitä ei löydy mistään. Itse suihkupullosta suihkutan 95 % alkohilia ja annan kuivaa. Coronaviirus kuulemma ei kestä kovin paljoa alkoholia, eikä saippuaa.

Mutta taas kirjoitan asian vierestä.

Olen seurannut suomen lehdistöstä viruslukuja, ne eivät ole olleet korkeita, mutta virus on rantautunut myös Suomeen jo jonkin aikaa sitten.
Kuitenkin ihmeissäni olen lukenut hallituksen lausuntoja. Ei ole syytä huoleen, epäilen että tartuntojen määrä on tuo, mitä lehdissä tuodaan ilmi, sillä koko Euroopassa tartuntoja on huomattavasti enemmän. OK Suomi on pienempi maa ja vähemmän asukkaita, mutta mielestäni asiaa on painettu pehmosella, vaikka kaikki maailman lehdet ja mediat ovat huutaneet hevosen kokoisin kirjaimin, mikä on tilanne eri puolilla maailmaa. 
Trump oli toinen, joka väheksyi tätä virusta "ei juuri pahempi, mitä normaali flunssa". Nyt alkaa tosiasiat vyörymään myös USAan ja hänen tajuntaansa, syntipukki tietysti on Eurooppa. Vaikka asia olisi voitu ottaa myös siellä vakavammin jo heti alkajaisiksi.

Ensinnäkin sairaus lähti liikkelle Kiinasta. Ensimmäinen eurooppalainen, joka sairastui oli saksalainen (tämä tapahtu joulukuussa) ja sen jälkeen se räjähti Italiassa, eli siinä on sairauden kulku ja saapuminen Eurooppaan.

Suomessa hallitus on jaaritellut ja katsellut, kuinka tilanne kehittyy. Olen ihmetellyt, kuinka hallituksen edustajat voivat sanoa ja tehdä jotain tuollaista, kun riittää lukea aamulehti ja nähdä, kuinka tilanne kehittyy Euroopan eri maissa, sillä Euroopassa on monta maata joissa ihmiset ovat sairastuneet tähän viirukseen ennen suomalaisia  ja  jotka taistelevat viruksen käsissä (virus ei siis ole pelkästään Italiassa, vaikka jostain selittämättömästä syystä se ensimmäisen tuli Euroopan tietouteen täältä). Siis tämä on ollut hallituksen linja jo aivan liian pitkään. Heidän joiden pitäisi aivan ensimmäisenä ajatella ja vaalia kansalaisten etuja !! On aivan sama, mikä on puolue, mikä on poliittinen väri, hallitus on äänestetty hoitamaan ja vaalimaan kansaa ennenkaikkea ! 
Saatan ymmärtää hetkellisen jaarittelun, mutta kun valtio valtion jälkeen ovat julistaneet hätätilan,  kyllähän hallituksen jäsenten (joiden oletetaan olevat viisaampia ja fiksumpia, mitä tavallinen tallaaja) olisi pitänyt ymmärtää, että totisin tosi on kyseessä. Ennemmin tai myöhemmin tauti puhkeaa myös Suomessa. Mutta ei, eteenpäin vaan ja lapset kouluun (olen aivan kauhistunut tästä, sillä lapset eivät osaa puolustaa itseään, sillä he eivät edes ymmärrä missä mennään). Italiassa ensimmäisena suljettiin koulut, niin että toivon mukaan lapset suojataanja säästyvät pahimmalta. Siis kertokaa, mihin Suomessa ollaan menossa ? Ketä ovat nämä jotka hallitsevat Suomea ??

SUUREKSI HÄPEÄKSENI myönnän, kun asuin ja elin Suomessa, olin kantakirjademari.

Nyt suuri suru sydämessä ajattelen takaisinmuuttoa Italiaan. En olisi ikinä uskonut, että voisin sanoa tai ajatella näin. Suomi ei ole enää se maa, mistä olin ylpeä, jonka kansalaisuus oli minulle kaikki kaikessa.

Italiassa on sanonta, että sitä mitä kylvää, sitä korjaa...... ei mun isänmaa ole kaiken tämän nöyryytyksen arvoinen EI !!