Joo ihan oikeesti halooo Suomi.

Kuten olen jo maininnut, olen taas Roomassa viettämässä talvea tyttäreni luona. Siis olen täällä tammikuun alusta lähtien, taisi olla 8.1.20 kun saavuin tänne. Silloin oli juuri alkanut kiertää uutiset Koronaviiruksesta Kiinassa. Päivä päivältä uutiset olivat kuin kauhutarinoita. Italian lehdissä oli kuvia, ihmisistä jotka kuolivat kaduilla, sairaalat jotka olivat täynnä potilaitaita. Myös eurooppalaisten kauhuksi näytettiin, mitä ruokia Wuhanin torilta kiinalaiset osti (lepakoita, eläviä hiiriä, käärmeitä ym.) en voi vannoa, että kaikkia näitä syödään Kiinassa, vaikka televisiossa näytettiinkin kuinka kiinalainen mies söi suurella ruokahalulla lepakkoa ja toinen söi elävää hiirtä, mutta näiden fake newsien aikaan ei mihinkään voi enää luottaa. Kuitenkin totuus on että Koronaviirus on eläimiltä ihmisiin tarttunut viirus, eli ihmisten elämistölle täysin vieras ja siksi ihmisillä ei ole minkäänlaisia vasta-aineita sitä kohtaan.

Italian ensimmäinen Koronnaviirus tapaus todettiin  21.2.20. 38 vuotias, erittäin sporttiivinen mies joutui sairaalaan tuolloin. Hän joutui suoraan teho-osastolle ja hänen tilastaan kirjoitettiin erittäin kriittisenä. Hänen tuttavia ja ystävia ja perheenjäsenia yritettiin jäljitellä ja heiltä otettiin kurkkutamponeja, pitäen silmällä taudin kurissa pitämistä. Siis yritettiin rajoitta niin paljon kun mahdollista viiruksen leviämistä.
Tänään 11.3.20 on italilaisia sairastunut tuohon tautiin 8.514 henkilöä ja tautiin on kuollut 631 ihmistä. Aluksi televisiossa jauhettiin yhtä ja samaa, että kuolleet ovat vanhoja ja kroonisesti sairaita. Nyt kuitenkin totuus on tullut ilmi, koronaviirus tarttuu aivan jokaiseen, ikää katsomatta, eikä edes nuoret ja vahvat ole suojassa siltä. Ainoa ryhmö, joka Italiassa on säästynyt muita enemmän on lapset.
Taudin alkaessa leviämään, televisiossa sanottiin ettei hengityssuojat  auta lainkaan ja käsiä pitää pestä jatkuvasti. Ne pitäisi desinfioida alkoholipitoisella desinfiointiaineella (se kuulemma on ainut joka tuntuu toimivan Koronaviirukseen). Siis ihmiset elivät aika normaalia elämää, pesten käsiä, mutta viirus levisi leviämistään räjähdysmäisesti. Ja nyt numerot ovat nuo, mitä tuossa edellä olen kirjoittanut.

Uusimpien tietojen mukaan kuitenkin, hengityssuoja auttaa, ei ihan mikä suoja vaan, vaan terveys syistä käytettävä. Me olemme olleet ilman suojia melkein kuukauden ja tauti on levinnyt leviintymistään, kun meita on ohjattu väärin !
Nyt sanotaan tai suositellaan käyttämään hengityssuojaa, keittiön latex - käsineitä ja pesemään kädet usein ja sen jälkeen pitäisi käyttää sitä alkoholipitoista desinfiointiainetta. Italiassa myydään supermarketeissa pirtua, itse olen ostanut sitä litran pullon ja täyttänyt suihkepulloja, joita kannamme tyttäreni kanssa laukuissa ja suihkuttelemme niillä käsiämme, aina kun tuntuu olevan tarvetta.

Aluksi vain Lombardian ja Friuli Venezia Giulian läänit oli punaista aluetta, eli sieltä ei päässyt pois ja siellä oli erikois asetukset, niin ettei virus pääsisi etenemään. MUTTA tämä viirus on aivan  käsittämättömän tarttuva. Ihmiset jotka ovat terveitä kantajia (heitä on tosi paljon) tartuttavat, meidän huomaamatta, sillä heillä ei ole minkäänlaista oireilua.Nyt koko Italia on punaista aluetta, eli voi vain käydä töissä, lääkärissä, kaupassa ja ulkoilemassa, mutta ei joukolla. 
Kaikki tapaamiset, ravintolat, konsertit, fudismatsit, elokuvat, siis suurinpiirtein kaikki on tällä hetkellä kiellettyä. Kahden ihmisen välillä täytyy olla 2 metriä (esimerkiksi kaupan jonossa seistessä). Kädestä pitäen ei saa tervehtiä ja poskisuukot (ne klassiset italilaist) täysin pannassa, myös halaaminen on kiellettyä.
Siis ITALIASSA JUURI NYT ELETÄÄN SOTATILASSA.

Muissa maissa on hieman hymahtäen katsottu Italian suuntan ja naurahdettu "klassista italialaista hysteriaa", mutta hiljalleen alkaa hymyt hyytymään, sillä Saksassa, Ranskassa ja monessa muussa maassa on ymmärretty, kuinka tarttuvasta ja vakavasti otettavasta taudista on kysymys.

Totta on, jos olet onnekas, ei tule minkäänlaisia oireita, tauti tulee ja menee, huomaamatta. Mutta jos et ole onnekas, tautiin voi kuolla. Koronaviirus EI ole kausi-influenssaan verratta, vertaus jota tehdään hyvin paljon ja joka on täyttä humpuukkia !!

Tarkoitukseni ei ole kylvää pelkoa, mutta toivon, että ette väheksy tautia ja sen kulkua. Olkaa varovaisia ja vaikka jonkin aikaa olkaa eristyksessä, paitsi tietty kaikki pakkotehtävät, kuten töissä käynti on tehtävä, mutta kaikenmaailman sosiaalinen elämä, olisi hyvä säätää minimiin toistaiseksi !

Toivotan Suomeen ja suomalaisille todella lykkyä tykö, ettei siellä kotona räjähdä, kuten räjähti täällä !!

Itse olen toistaiseksi "vankina" täällä, sillä suurin osa lennoista Roomasta ja Roomaan on peruttu. Enkä ikinä pystyisi jättämään tytärtäni yksin tänne, en vaikka henki menisi !

Toivon teille kaikille että voitte hyvin ja että Koronaviirus on armollisempi Suomessa, mitä Italiassa !

Alla kuva, kuinka käydään ulkona juuri nyt Roomassa.

Korona%20ja%20Kirsti.jpg